Zašto se odlučiti za tapeciranje umjesto kupnje novog namještaja?

tapeciranje, tapecirani namještaj
Pexels.com

Zašto se odlučiti za tapeciranje umjesto kupnje novog namještaja? U današnje vrijeme često smo skloni bez razmišljanja odbaciti dotrajale predmete i kupiti nove. Ipak, o tome vrijedi razmisliti. Uz malo truda starom se namještaju može dati posve novi izgled. I ne samo to. Tapeciranje namještaja nosi mnoge prednosti!

Vješto obnovljen komad namještaja može opet imati punu uporabnu funkciju te mu se čak, ako ga odlučite prodati, može povećati vrijednost. Mnogo je razloga zašto je tapeciranje dobra ideja. Bilo da tražite nešto što je izdržljivije, nešto što će trajati dugo ili samo dodati boju ili karakter vašem domu, nema bolje opcije od presvlake.

Zašto se odlučiti za tapeciranje umjesto kupnje novog namještaja ?

Restauriranje

Jedna od značajki potrošačkog društva je i kultura bacanja stvari. Vrlo često se i jedinstveni komadi starog namještaja izbacuju iz domova zbog starosti, no uz malo pažnje i posvećenosti svakom komadu namještaja može se vratiti stari sjaj. Starinski namještaj često ostavlja drugačiji dojam od modernog, no to ne znači da se ne može uklopiti u moderne interijere. Štoviše, danas ćemo vrlo često naići na komade unikatnog, antiknog namještaja koji zauzimaju središnje mjesto u modernim interijerima.

Sjajan je osjećaj biti u mogućnosti restaurirati i tapecirati starinski namještaj te ga vratiti u život pomoću novih boja, uzoraka te obnovom ispune na sjedećim garniturama i stolicama.

Sentimentalnost i tapeciranje namještaja

Pexels.com

Imate omiljenu fotelju ili sofu? Ili bilo koji komad namještaja koji vam je drag? U toj fotelji sjedili su vaši baka i djed? Zamjenom spužve unutar sjedećih garnitura i stolica te pretapeciranjem u tkaninu koja vam se sviđa, možemo napraviti da taj posebni komad namještaja zasja u novom ruhu. Zašto ne bi i vi sjedili u toj istoj ali ipak novoj fotelji idućih 20 godina?!

Isplativost

Kupnja novog namještaja najčešće je skuplja od tapeciranja namještaja kojeg već imate, no u većini slučajeva kvaliteta tapeciranog najmještaja nadilazi kvalitetu novog. Ušteda u cijeni novog namještaja često znači i uštedu na kvaliteti, stoga ukoliko vam se sviđa oblik, veličina i udobnost namještaja koji već posjedujete, tapeciranje je ono što bi trebali uzeti u obzir.

U rijetkim prilikama, tapeciranje može koštati više od kupnje novog komada namještaja, ali opet trebamo uzeti u obzir prednosti tapeciranja – mogućnost da odaberete vlastitu shemu boja, dizajn, tvrdoću spužve, tkaninu itd.

Promjena stila

Naši kupci često dolaze kod nas kada žele promijeniti stil u svom domu ili kada žele promijeniti shemu boja, što im omogućuje da promijene svoj namještaj bez stvarne promjene namještaja.

Možda vam je dosadno svaki dan gledati istu boju na svojoj sofi i želite nešto novo? Ili spužva u vašoj omiljenoj fotelji više nije dovoljno strukturirana i treba je zamijeniti? Ne morate kupovati potpuno novi namještaj kada želite preurediti svoj dom, ponekad je tapeciranje upravo ono što vam treba.

Briga o okolišu i tapeciranje namještaja

Utjecaj tapeciranog namještaja na okoliš je ogroman jer se smanjuje broj stvari poput sofa i fotelja koje završavaju na odlagalištima otpada. Prirodni resursi kao što su čelik i drvo koristiti će se u manjim količinama ako se odlučimo pretapecirati postojeći namještaj. Tapeciranje nudi mogućnost da nabavite potpuno novi namještaj bez negativnog utjecaja na okliš.

Pročitaje više o tapeciranju i izradi namještaja…

Pročitaje više o odabiru tkanine za tapeciranje namještaja….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)