Savjeti za održavanje presvlaka na vašem brodu

cerade za barke, presvlake za barke

Bez obzira imate li novi brod ili ste ga netom pretapecirali, uložili ste znatna sredstva u njega i u cilju Vam je što je više moguće produžiti vijek trajanja tapeciranih dijelova namještaja. Uvjeti na moru su izazovni čak i za najkvalitetnije tkanine, stoga u nastavku donosimo savjete za održavanje presvlaka na vašem brodu.

Održavanje brodskih presvlaka i tapeciranog namještaja

Presvlake za brodove dizajnirane su da izdrže puno godina korištenja i „zlostavljanja“. One su gotovo u svakom trenutku izložene gomili ne baš nježnih vanjskih utjecaja. Presvlake plovila izložene su štetnim ultraljubičastim (UV) zrakama, vjetru, beskrajnoj vlazi i korozivnom morskom zraku.

Čak i najbolje vrste presvlaka mogu se oštetiti u doticaju s uobičajenim uvjetima na moru. Naučiti kako se brinuti i održavati presvlake vaše jahte omogućit će vam da maksimalno iskoristite ljepotu vašeg broda i pomoći vam da produžite vijek trajanja tapeciranih elemenata na njemu.

Najbolja presvlaka za brod je i izdržljiva i udobna. Ako ste zabrinuti da biste mogli oštetiti tapecirane površine vašeg plovila nepravilnim održavanjem ili čišćenjem, pročitajte naše savjete. Ponovno tapeciranje vašeg broda može biti izazovan i skup poduhvat, stoga Vam je u interesu održavati presvlake kako bi što duže zadržale izvorno stanje.

Savjeti za održavanje presvlaka na vašem brodu

  • Očistite plijesan – plijesan na presvlakama uzrokuje trajna oštećenja. Potrudite se da presvlake vašeg plovila ne budu nepotrebno izložene utjecaju vlage, kako biste spriječili širenje plijesni. Ako primijetite da se na presvlakama vašeg plovila stvara plijesan, uklonite je što je prije moguće.
  • Uklonite sol – sol je korozivna, što znači da će s vremenom izgristi tkaninu ili vinil koji čini presvlaku vašeg plovila. Također može korodirati metale koji drže sama sjedala. Redovito uklanjajte sol s presvlaka na vašem brodu.
  • Sanirajte pukotine i poderotine: čak i najmanji rascjepi i poderotine na presvlakama mogu uzrokovati veliku štetu. Potrudite se brzo sanirati sve pukotine koje su nastale na sjedalima i presvlakama vašeg plovila. Tako će trajati godinama.
  • Pokrijte kada je moguće: Sunce je jedan od najvećih neprijatelja presvlaka vašeg broda. Presvlake biste trebali prekriti ceradom kad god je to moguće – to će ih zaštititi od štetnih UV zraka, te spriječiti izbjeljivanje i trošenje. Pokrivanje također može smanjiti izloženost vlazi.
  • Koristite zaštitni sprej: mnoge tvrtke prodaju posebno formulirane sprejeve dizajnirane za zaštitu presvlaka plovila.

Naravno, kao i većina stvari, presvlake imaju očekivani vijek trajanja i u nekom trenutku biti će ih potrebno zamijeniti. Tada se potrudite naći kvalitetnog majstora koji će napraviti kvalitetne nove presvlake. Svim srcem preporučujemo Vam – In design, tapetarski obrt iz Rijeke.

Nije da se hvalimo, ali puno brodova je prošlo kroz naše vješte ruke. Pogledajte našu galeriju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)